4 personen
gemiddeld
30 min.
tussengerecht, hoofdgerecht
home recepten Risotto met artisjokharten en tuinbonen

Risotto met artisjokharten en tuinbonen

ingrediënten


30 min
4 personen
ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

basilicum

dit product is niet beschikbaar

80 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

20 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 glas witte wijn

dit product is niet beschikbaar

375 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tuinbonen 3-4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat uitlekken. Rooster de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan. Breng de bouillon aan de kook.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak deze tot de rijstkorrels glanzen en glazig zien. Blus af met de witte wijn. Roer goed door en laat de wijn wat verdampen.
  • 3 Voeg de helft van de bouillon toe en laat deze op middelhoge stand tijdens af en toe roeren door de rijst opnemen. Voeg daarna de rest van de bouillon toe en roer af en toe.
  • 4 Schep de tuinbonen en artisjok door de beetgare risotto. Meng de boter, pecorino en Parmezaanse kaas erdoor. De risotto moet lekker smeuïg en niet te dik zijn. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de amandelen en basilicum. Serveer eventueel met ciabattabrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 895 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate