4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met aubergine en mozzarella

Risotto met aubergine en mozzarella

ingredi├źnten


30 min
4 personen
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Leg de plakken aubergine in een zeef en bestrooi met zout. Laat 10-15 minuten staan. Breng de bouillon aan de kook.
  • 2 Spoel de aubergineplakjes af, dep droog met keukenpapier en snijd de plakjes in blokjes of repen. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Voeg de aubergine, tomaat en oregano toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Roer de rijst erdoor en bak 1-2 minuten, tot de korrels glanzen. Schep een soeplepel bouillon erbij en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
  • 4 Schep de laatste 5 minuten zout, peper en de mozzarella erdoor. Serveer de risotto op 4 warme borden en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang 100 ml van de groentebouillon in dit recept door witte wijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 18 gram
recalls | bekijk ze hier!