4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met champignons en spinazie

Risotto met champignons en spinazie

ingrediënten


35 min
4 personen
600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en kruiden toe en fruit nog even mee.
  • 4 Roer de rijst erdoor tot deze glanst en giet dan beetje bij beetje de hete bouillon erbij. Blijf roeren tot de rijst de bouillon bijna geheel heeft opgenomen en voeg dan weer wat bouillon toe. Na circa 20 minuten is de rijst beetgaar.
  • 5 Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  • 6 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak de spinazie heel kort zodat deze net slinkt. Breng op smaak met zout en peper en serveer de spinazie op de risotto. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 17 gram