4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met citroenmascarpone, tuinbonen en zalm

Risotto met citroenmascarpone, tuinbonen en zalm

ingrediënten


40 min
4 personen
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot glazig. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  • 2 Schenk de wijn bij de rijst en roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen. Schep dan soeplepel voor soeplepel de bouillon in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige is opgenomen. Kook de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar.
  • 3 Roer de tuinbonen, doperwten, citroenrasp, -sap en de mascarpone door de risotto en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm erover en laat de risotto voor het serveren circa 5 minuten staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 22 gram