4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek

Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes verse salie
600 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de spekreepjes toe en bak ze langzaam uit.
  • 2 Voeg de paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand nog een minuut.
  • 3 Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met het bier en laat dit even op hoge stand koken tot het schuim is verdwenen.
  • 4 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar.
  • 5 Frituur ondertussen in een koekenpan de salieblaadjes kort in de rest van de olijfolie zonder dat ze verkleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
  • 6 Zet de warmtebron uit onder de risotto en roer de boter er goed door. Serveer de risotto direct met de salie erop en zet de pepermolen en Parmezaanse kaas op tafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté