2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met doperwten en gegrilde asperges

Risotto met doperwten en gegrilde asperges

ingrediënten


25 min
2 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene aspergetips
200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer kort door tot de rijst glazig is. Voeg een scheutje bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon tot de risotto na circa 20 minuten beetgaar is. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe.
  • 2 Bestrijk de aspergetips met olijfolie en bestrooi met een flinke snuf zout. Verhit de grillpan op een hoge stand en gril hierin de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Besprenkel met 1 eetlepel citroensap.
  • 3 Roer de helft van de pecorino, de overige boter, overige citroensap en de citroenrasp door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in borden en leg de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 18 gram