1 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met doperwten en rauwe ham

Risotto met doperwten en rauwe ham

ingredi├źnten


25 min
1 personen
3 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

75 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten, tot de korrels glazig zijn. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is. Voeg na 15 minuten de bevroren doperwten toe.
  • 2 Roer vervolgens de overige boter en Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de ham.

bereidingstip

Dit recept liever zonder vlees? Vervang dan de rauwe ham door mozzarella.. Deze risotto is ook lekker met groene asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 30 gram
recalls | bekijk ze hier!