4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met doperwten, groene asperges en gerookte zalm

Risotto met doperwten, groene asperges en gerookte zalm

ingrediënten


35 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene asperges
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  • 2 Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is.
  • 3 Breek of snijd intussen het onderste stugge stukjes van de asperges en snijd de asperges in stukken. Voeg de doperwten, asperges en crème fraîche toe en warm 5 minuten mee met de risotto. Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Laat afgedekt nog 3 minuten staan.
  • 4 Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de gerookte zalm, dille en een partje citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté