4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met doperwtenballetjes

Risotto met doperwtenballetjes

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

10 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

70 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

70 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Pureer in een blender de helft van de doperwten met de helft van de knoflook, helft van de peterselie, het ei en de ricotta. Meng met de broodkruim, Parmezaanse kaas en bloem. Vorm balletjes ervan en bak deze in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Keer halverwege eventueel om.
  • 2 Verhit intussen de boter in een grote pan en bak hierin de ui 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rest van de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Giet de wijn erbij en roer tot het vocht is opgenomen.
  • 3 Giet de bouillon steeds in gedeeltes bij de rijst en blijf goed roeren, tot de rijst na circa 20 minuten beetgaar is. Giet de room erbij zodra de rijst alle bouillon bijna heeft opgenomen. Roer de rest van de doperwten erdoor.
  • 4 Schep de risotto op borden, leg de balletjes erop en bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 23 gram