4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met groene asperges, ham en ei

Risotto met groene asperges, ham en ei

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse kervel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  • 3 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 4 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 5 Snijd de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met olie.
  • 6 Gril de asperges in een grillpan om en om in een paar minuten lichtbruin. Houd ze even warm onder een bord.
  • 7 Roer de ham, de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto op warme borden. Leg er enkele gegrilde asperges en 1 ei bovenop. Bestrooi met wat groene kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 23 gram