4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met groene groenten en gerookte zalm

Risotto met groene groenten en gerookte zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • 2 Schep de rijst erdoor en bak circa 3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
  • 3 Voeg dan weer een nieuwe scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten en tuinbonen toe en roer door.
  • 4 Meng intussen de mascarpone met de citroenrasp, -sap, zout en peper. Roer de citroenmascarpone door de risotto, verdeel de zalm erover en bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 24 gram