4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander

Risotto met kip, kastanjechampignons en koriander

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak de kip bruin en gaar.
  • 2 Verhit de wok- of zonnebloemolie en roerbak hierin bosui, 1 eetlepel citroenrasp, knoflook en gemberwortel totdat het gaat geuren.
  • 3 Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen.
  • 4 Doe de paddenstoelen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg een soeplepel bouillon en het citroensap toe en laat de rijst deze, terwijl u af en toe roert, opnemen. Voeg daarna pas de rest van de bouillon in gedeelten toe. De rijst wordt romig en niet droog.
  • 5 Schep de helft van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in brede repen, leg ze op de risotto en strooi de rest van de koriander erover.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht eens met gehakte cashew­noten.

wijnadvies

Erg smakelijk met een droge rosé: J.L. Cevenne of Jean Sablenay, maar ook de Tesoro zal smaken. Een niet al te zware rode wijn als Berg Schaduw Ruby Cabernet/Cinsault is ook een aanrader.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté