4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met pancetta, radicchio, rucola en gorgonzola

Risotto met pancetta, radicchio, rucola en gorgonzola

ingredi├źnten


30 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 kropje radicchio
300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon aan de kook en schakel de warmtebron dan uit. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de pancetta erdoor en bak 2-3 minuten mee. Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de radicchio toe en bak 2 minuten mee.
  • 2 Giet de wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de rijst. Schep een soeplepel bouillon erbij en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
  • 3 Schep van de warmtebron af de gorgonzola en de helft van de rucola erdoor. Serveer de risotto op warme borden met de rest van de rucola erop. Besprenkel met wat extra olijfolie.

bereidingstip

Neem voor dit recept witlof in plaats van radicchio.. Vervang de pancetta door rauwe ham, ontbijtspek of gerookte magere spekreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 28 gram