4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met saffraan en garnalen

Risotto met saffraan en garnalen

ingrediënten


40 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram zeekraal
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 envelopjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de bouillon en roer de saffraandraadjes erdoor. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Schep de risottorijst erdoor en bak mee tot de korrels glazig zijn.
  • 2 Giet de wijn erbij en laat deze verdampen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst beetgaar is.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 3 minuten. Pers ½ citroen uit. Voeg de garnalen en het citroensap toe en bak de garnalen in circa 5 minuten op hoge stand gaar.
  • 4 Roer vlak voor het serveren de rest van de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de overige citroen in partjes.
  • 5 Verdeel de risotto over diepe borden. Schep de garnalen erop en maak af met wat zeekraal of rucola. Serveer met partjes citroen.

wijnadvies

Bij risotto kom je vanzelf uit bij Italiaanse wijn. De saffraan en garnalen smaken goed bij Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi: fris en kruidig met een klein bittertje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté