4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met spek en prei

Risotto met spek en prei

ingrediënten


35 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak bouillon van 700 ml kokend water en de 2 kippenbouillontabletten.
  • 2 Bestrooi de spekreepjes met zout en peper en oregano. Verwarm de olie en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de ui toe en fruit nog 5 minuten mee.
  • 3 Voeg de risottorijst toe en roer tot alles goed vermengd is. Giet de hete bouillon er beetje bij beetje bij en laat op hoge stand steeds door de rijst opnemen alvorens nieuwe bouillon toe te voegen.
  • 4 Voeg als alle bouillon is gebruikt en de rijst bijna beetgaar is de flinterdun gesneden prei toe. Laat nog een paar minuten meewarmen en roer als laatste de kaas erdoor of serveer deze apart bij de risotto. Maal er nog wat peper of nootmuskaat over.

bereidingstip

Maak de risotto vegetarisch door het spek te vervangen door paddenstoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté