2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met spinazie en gerookte zalm

Risotto met spinazie en gerookte zalm

ingrediënten


30 min
2 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op een lage stand. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak al roerend in circa 3 minuten glazig. Voeg vervolgens een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt circa 20 minuten.
  • 3 Voeg vervolgens in kleine porties de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Roer de risotto door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gerookte zalm over de risotto en serveer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 34 gram