4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

50 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

400 gram witlof

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Besprenkel de witlofreepjes met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui.
  • 2 Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon erbij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is.
  • 3 Schep de witlofreepjes, boter, zout, peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 1-2 minuten op een lage stand.
  • 4 Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, cashewnoten en lente-ui. Lekker met een tomatensalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 18 gram