4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met zeevruchtencocktail

Risotto met zeevruchtencocktail

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram zeevruchtencocktails
350 milliliter visbouillon van tablet
200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes en knoflook lichtbruin.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer hem op lage stand door de olie tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn.
  • 3 Voeg een gedeelte van de bouillon toe, breng dit al roerend aan de kook en laat het opnemen door de rijst. Voeg de rest van de bouillon ook in gedeelten toe totdat de rijst alles heeft opgenomen (na ongeveer 15 minuten). De rijst moet nu beetgaar zijn.
  • 4 Verwarm ondertussen nog een eet­lepel olie en roerbak de zeevruchten 2 tot 3 minuten. Schep ze samen met de gehakte kruiden door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Italiaans vraagt natuurlijk om Italiaans wit. Snel richting Villa Mondi Soave!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté