- 1 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook kort.
- 2 Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden.
- 3 Voeg dan scheutje voor scheutje circa de bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
- 4 Voeg de zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe, neem van de warmtebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren.
- 5 Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een balletje.
- 6 Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel.
- 7 Bak de balletjes in ruim olie in een gourmetpannetje goudbruin.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.