gemiddeld
40 min.
klein gerecht
home recepten Risottoballetjes

Risottoballetjes

ingrediënten


40 min
2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

8 stukjes mozzarella
1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook kort.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden.
  • 3 Voeg dan scheutje voor scheutje circa de bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
  • 4 Voeg de zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe, neem van de warm­tebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren.
  • 5 Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een bal­letje.
  • 6 Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel.
  • 7 Bak de balletjes in ruim olie in een gourmet­pannetje goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram