4 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Risottokroketjes met Parmezaanse kaas

Risottokroketjes met Parmezaanse kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter en fruit de sjalotjes lichtbruin.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer even door de boter. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en na circa 20 minuten beetgaar is.
  • 3 Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto in een platte wijde schaal afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Vorm met de hand kleine kroketjes van de risotto en rol deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
  • 5 Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.
  • 6 Verwarm de olijfolie en bak de kroketjes in circa 5 minuten om en om bruin.
  • 7 Serveer direct of houd ze eventueel even warm in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 20 gram