4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Rivierkreeftjescocktail met grapefruit en venkel

Rivierkreeftjescocktail met grapefruit en venkel

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

200 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

venkelknol
2 grapefruits

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailglazen

  • 1 Halveer de grapefruits en snijd met een scherp mes de partjes vruchtvlees los van de vliesjes. Vang het sap op en houd het vruchtvlees apart. Knijp de rest van het sap uit de grapefruits.
  • 2 Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en voeg toe aan al het grapefruitsap. Besprenkel met de olijfolie en een snuf zout en laat 5 minuten marineren.
  • 3 Verdeel de sla over de glazen en druk licht aan. Schep de grapefruit, gemarineerde venkel en rivierkreeftjes erop. Meng de mayonaise met 1 eetlepel van de overgebleven grapefruitmarinade en de pepersaus. Sprenkel de saus over de rivierkreeftjes, garneer met venkelloof en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté