4 personen
uitdagend
55 min.
hoofdgerecht
home recepten Roast beef met Yorkshire pudding en gepofte tomaten

Roast beef met Yorkshire pudding en gepofte tomaten

ingrediënten


55 min
4 personen
125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

225 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje rode wijn
1 scheutje vleesbouillon
4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde chilipeper
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

vleesthermometer

muffinvorm

aluminiumfolie

  • 1 Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng 3 eetlepels olijfolie met de rozemarijn, knoflook, chilipeper, zeezout en peper. Wrijf het vlees in met de mosterd en verdeel het kruidenmengsel erover. Druk goed aan.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olijfolie in de braadpan en braad de rosbief rondom in 2-3 minuten aan. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC en zet de pan met de rosbief 20-25 minuten in de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 48-52ºC.
  • 5 Bestrooi de snijkant van de tomaten met zout en peper. Leg ze in een ovenschaal en zet de tomaten tegelijk met het vlees in de oven.
  • 6 Klop voor de Yorkshire pudding de eieren, melk, bloem en een snuf zout tot een glad beslag. Laat even rusten. Verdeel 1 theelepel olie over 6 holtes van de muffinvorm.
  • 7 Neem het vlees en de tomaten uit de oven en laat beide afgedekt met folie rusten. Verhoog de oventemperatuur naar 220ºC.
  • 8 Zet de muffinvorm met de olie circa 5 minuten in de oven tot de olie heet is. Giet het beslag tot driekwart in de ingevette holtes en bak de Yorkshire pudding in de oven in circa 20 minuten goudgeel en knapperig. Zet de pan met vlees de laatste 5 minuten erbij in de oven.
  • 9 Snijd de rosbief in plakken en serveer met de tomaten en Yorkshire pudding. Giet het braadvet, eventueel gemengd met wat vleesbouillon of rode wijn, over de Yorkshire pudding.

bereidingstip

Vervang de rosbief door entrecotes of ribeyes. Bak deze 3 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.. Neem runderrollade in plaats van rosbief is: de gewenste kerntemperatuur hiervan is 60-63ºC.

wijnadvies

Erg aan te raden met niet al te zwaar en licht gekoeld te drinken rood, zoals Sensas Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté