gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Robuuste baconstengels

Robuuste baconstengels

ingrediënten


10 min
ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

50 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Rol het deeg uit en bestrooi de helft met de bacon en het venkelzaad. Maal er wat peper over en snijd het deeg in 4 lange repen.
  • 2 Vouw het schone deel van het deeg over het bestrooide deel en druk een beetje vast. Rol de repen in de lengte zo uit dat ze onregelmatig van vorm zijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de deegrepen op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak de stengels in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Laat afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij de soep of een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 9 gram