4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Rode aardappels met laurier en spek

Rode aardappels met laurier en spek

ingrediënten


30 min
4 personen
5 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

5 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

12 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

12 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels met rode schil om de centimeter met een scherp mes in, maar niet helemaal door zodat de plakjes aan één kant nog aan elkaar zitten.
  • 2 Steek er afwisselend laurierblaadjes, (eventueel gehalveerde) plakjes ontbijtspek en plakjes knoflook tussen.
  • 3 Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie waaraan het (zee)zout is toegevoegd.
  • 4 Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en knapperig in de oven. Leg er eventueel de laatste 10 minuten enkele takjes rozemarijn of tijm tussen.
  • 5 Lekker bij vlees en gevogelte.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté