- 1 Snijd de bieten in blokjes van 1 cm, snipper het ui en snijd de appel in vieren.
- 2 Meng de mosterd, yoghurt, mayonaise en oregano. Schep de biet, appel en ui erdoor. Breng de bietensalade op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Voeg een handvol ongezouten walnoten toe.. <h4>Variatietip</h4> Schep 100 g jong belegen geitenkaas door de salade en geef de dressing een zoet accent met 1 tl honing.. <h4>Hoe gezond is bietensalade?</h4> Rode bieten zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Je kunt ze ook rauw eten. Dan bevatten ze zelfs nog meer voedingsstoffen.. <h4>Hoe breng je rode bieten op smaak?</h4> Knoflook, mosterd, verse gember en mierikswortel zijn smaakmakers die je goed kunt combineren met bieten. Ook zure room, kwark of yoghurt passen goed bij de aardse smaak van bieten. Daarnaast zijn verse kruiden zoals bieslook, dille en platte peterselie erg lekker bij rode bietjes.. <h4>Lekker bij bieten - dit zijn topcombi’s:</h4> • Walnoten, hazelnoten en pistachenoten zorgen voor extra bite. <br> • Geitenkaas of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/avocado-bietensalade-met-feta/">feta</a> combineren ook heerlijk met rode bieten, net als <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/bietensalade-met-haring/">haring</a> . <br> • Op zoek naar inspiratie? Hier vind je al onze recepten met <a href="https://www.boodschappen.nl/zoeken/bietensalade/">rode bieten</a>.. <h4>Zo bewaar je je bietensalade</h4> Je kunt je salade maximaal 2 dagen bewaren, in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Je kunt de salade beter niet invriezen omdat de yoghurt en mayonaise door vriezen kunnen gaan schiften. Gekookte bieten kun je trouwens ook invriezen, om ze later bij je salade toe te voegen.