4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 appelsap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 Jonagold appels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

200 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree.
  • 2 Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 3 Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker.
  • 4 Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree.
  • 5 Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing.
  • 6 Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in circa 20 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté