- 1 Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree.
- 2 Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C.
- 3 Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker.
- 4 Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree.
- 5 Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing.
- 6 Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in circa 20 minuten gaar en bruin.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.