2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Rode bonen met geitenkaas, paprika en bosui

Rode bonen met geitenkaas, paprika en bosui

ingredi├źnten


20 min
2 personen
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram rode bonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • 2 Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en roerbak de paprika 4 minuten.
  • 3 Schep de bosui, de tijm en de bonen erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 4 Voeg paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Serveer het gerecht bestrooid met de geitenkaas.

bereidingstip

Lekker met witte rijst.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sauvignon Blanc doet het bij dit gerecht uitstekend, vooral ook door het geitenkaasje. Dat is dol op dergelijk wit. Keuze te over: Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 21 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst