4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

ingrediënten


20 min
4 personen
1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 granaatappel

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

16 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pel de grapefruits en snijd de partjes uit de vliesjes.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla en de olijven over borden.
  • 4 Leg de grapefruitpartjes waaiervormig in een cirkel op de sla.
  • 5 Leg de makreel ertussen en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de amandelen.
  • 6 Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en garneer de salade ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 25 gram