ovenschaal
4 eenpersoons ovenschaaltjes
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
4 eenpersoons ovenschaaltjes
bereiden
bereidingstip
Voor dit recept kun je zowel een verse kool gebruiken als voorgesneden rodekool uit de koeling. Zelf snijden geeft het meeste smaak, zeker als je een stevige, glanzende kool kiest. Verwijder de buitenste bladen, halveer de kool en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens met een groot koksmes dunne reepjes of gebruik een keukenmachine met snijschijf voor extra gemak.. <h4>Appels: welke gebruik je?</h4> Appel maakt rodekool zachter en frisser. Kies voor handappels zoals jonagold of elstar. Die zijn sappig en lichtzoet, en behouden structuur tijdens het stoven. Zo voorkom je dat de kool te zuur of te vlak wordt. . <h4>Lekker bij winterse gerechten</h4> Deze rode kool is een klassiek bijgerecht en past perfect bij:<br/> • Gestoofde rundvleesgerechten zoals hachee of draadjesvlees.<br/> • Varkensvlees, bijvoorbeeld karbonade of rollade.<br/> • Wild: eend of hertenbiefstuk.<br/> • Aardappelpuree, gekookte aardappels of gratin. . <h4>Kruiden die goed passen</h4> Naast een kaneelstokje kun je rodekool ook op smaak brengen met:<br/> • Kruidnagel (heel of gemalen).<br/> • Laurierblaadjes.<br/> • Gemalen nootmuskaat.<br/> • Jeneverbes.<br/> • Verse tijm.<br/> Gebruik kruiden met mate zodat de appel en kool de hoofdrol blijven spelen. . <h4>Ook lekker bij rodekool</h4> • Een scheutje appelciderazijn voor extra frisheid.<br/> • Liever zonder alcohol? Vervang de wijn door appelsap.<br/> • Fijngesneden gedroogde abrikozen in plaats van appel.<br/> • <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/rodekool-met-cranberryrs-en-amandel/">Cranberries</a> zijn heerlijk in een winterse rodekoolvariant. . <h4>Rode kool met appel bewaren</h4> Je kunt de rodekool goed van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar tot 3 dagen afgedekt in de koelkast. Opnieuw opwarmen gaat het best in een pan op laag vuur of in de magnetron. Invriezen kan ook: tot 3 maanden.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 180 kcal |
vet | 5 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 27 gram |
eiwit | 1 gram |
WEB01-SPAR-PU