4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Rode-uiensoep met kaasbroodjes

Rode-uiensoep met kaasbroodjes

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram gruyère
100 gram kruidenboter

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de uienringen in circa 4 minuten glazig. Schep de basterdsuiker erdoor en bak deze op een hoge stand 1 minuut mee.
  • 2 Roer de azijn erdoor en laat circa 15 minuten zachtjes stoven. Voeg de bouillon en laurier toe en kook zachtjes 10-12 minuten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de plakken stokbrood met kruidenboter en rooster ze 2-3 minuten op een bakplaat in de oven. Bestrooi met de kaas en laat deze smelten in de oven. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en serveer de soep met de kaasbroodjes.

bereidingstip

Vervang 100 ml bouillon in dit recept door port of wijn.. Neem brie of boerenkaas in plaats van gruyère.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een scheutje Sea Lord Tawny Port in dit recept geeft diepgang en kracht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram