4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Rode wijnsaus

Rode wijnsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter vleesfond
250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne zeef

  • 1 Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit in een sauspan de olie en fruit de sjalot en knoflook met de blaadjes van het takje tijm 1 min. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Voeg de fond en het laurierblaadje toe en laat weer tot de helft inkoken. Snijd de koude boter in blokjes van 5 mm.
  • 3 Zeef de saus. Klop er met een garde vlak voor serveren, van de warmtebron af, de boter door tot de saus glanst. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Vervang de vleesfond eventueel door vleesbouillon (van een blokje).. Voeg voor een zoet accent 1-2 tl honing, donkere basterdsuiker of bosvruchtenjam toe. Mosterd geeft juist een extra hartige smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 136 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst