4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Rodekool met granaatappelsap en pruimen

Rodekool met granaatappelsap en pruimen

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter granaatappelsap
2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de arachideolie of het vloeibare bakproduct in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep er de geschaafde rodekool, gehalveerde zwarte pruimen en het laurierblaadje waarin de kruidnagels gestoken zijn door. Giet er het granaatappelsap bij en voeg de boter toe.
  • 3 Verwarm en stoof zachtjes tegen de kook aan circa 1 uur zonder deksel op de pan tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje met kruidnagels en breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 4 gram