4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekool met koekkruiden, chocolade en gebraden honingkip

Rodekool met koekkruiden, chocolade en gebraden honingkip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 zakje kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar

1 plakje ontbijtkoek
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de koekkruiden toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de kool met een snuf zout toe en schep even door. Giet er 100 ml water bij en stoof de kool met het deksel op de pan circa 1 uur op een lage stand. Gebruik bij koken op gas een vlamverdeler.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de kip in een ovenschaal. Meng de kipkruiden met de sinaasappelschil, honing en boter en wrijf hiermee de kip rondom in.
  • 5 Leg de kip op zijn borst en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de kip in de oven in circa 1 uur gaar.
  • 6 Verwijder het folie en keer de kip op zijn rug. Bak nog circa 20 minuten verder tot het vel van de kip krokant is.
  • 7 Roer eventueel een paar klontjes boter door het braadvet om de jus wat te binden.
  • 8 Schep de chocolade en ontbijtkoek door de rodekool en breng op smaak met zout en peper. Warm nog een paar minuten door.
  • 9 Verdeel de kip in stukken en serveer met de jus en rodekool.
  • 10 Lekker met gekookte kruimige aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté