4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekool ovenschotel met peer en feta

Rodekool ovenschotel met peer en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram studentenhaver

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

520 gram rodekool met appel
1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

ovenschaal

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil intussen de peren en snijd in blokjes. Verkruimel de feta.
  • 3 Giet de aardappelen af. Stamp ze tot een fijne puree. Schep er de yoghurt door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de rodekool over. Dek af met de rest van de puree. Bestrooi met de studentenhaver, peer en feta.
  • 5 Bak de rodekool ovenschotel 15 min. in de oven, tot de feta begint te kleuren.

bereidingstip

Dek de ovenschaal af als de noten te donker kleuren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 657 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst