4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekoolquiche met mozzarella

Rodekoolquiche met mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

300 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quiche- of taartvorm

  • 1 Laat de plakjes bladerdeeg op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Snijd intussen de knoflook fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de rodekool en oregano erdoor en bak in 8 min. gaar. Bekleed intussen de vorm met de deegplakjes.
  • 3 Klop de eieren met de crème fraîche los. Schep de mozzarella erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rodekool over de quichevorm en schenk het ei-mengsel erover.
  • 4 Bak de quiche in 35-40 min. in de oven goudgeel en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 804 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 21 gram