4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolsalade met peer, pistache en gorgonzola

Rodekoolsalade met peer, pistache en gorgonzola

ingrediënten


25 min
4 personen
snufje kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

3 peren

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rodewijnazijn

  • 1 Breng de azijn met 50 gram basterdsuiker en 750 ml water aan de kook. Schep de koolreepjes in een kom en giet het hete water met de azijn en suiker erop.
  • 2 Laat 3-4 minuten staan, giet af, laat uitlekken en afkoelen. Zet de kool afgedekt in de koelkast.
  • 3 Verhit de boter met de rest van de suiker in een koekenpan en leg de perenpartjes er naast elkaar in. Stoof zachtjes 4-5 minuten.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de rodekool.
  • 5 Verdeel de koolsalade over borden, leg de peer erop en verdeel de gorgonzola erover.
  • 6 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.

bereidingstip

Vervang de pistachenoten in dit recept door blanke amandelen of hazelnoten. . Neem blokjes feta in plaats van gorgonzola. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté