4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolsalade met spek en stoofpeer

Rodekoolsalade met spek en stoofpeer

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram zuurkoolspek

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

60 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 stoofperen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zet de peren op met 350 ml water, de suiker en het kaneelstokje. Stoof met het deksel op de pan circa 1,5 uur op een lage stand. Schep de peren uit de pan en laat ze afkoelen.
  • 2 Schep de rodekool in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 minuut staan en giet af in een vergiet.
  • 3 Meng de kool met de ui, azijn en 2 eetlepels van de olie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afgedekt circa 30 minuten trekken.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin het spek in een paar minuten knapperig.
  • 5 Schep de spekreepjes samen met de peertjes door de rodekool.
  • 6 Lekker met gebakken aardappels uit de oven en een karbonade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 7 gram