4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de kool in de zeef of vergiet en giet er kokend water over.
  • 2 Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, de cayennepeper en de mosterd aan de kook. Kook de azijn tot de helft in.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten van de dressing toe en verwarm zonder te koken. .
  • 4 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan.
  • 5 Schep de paprika en bleekselderij door de kool.
  • 6 Verdeel de salade over 4 borden. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.

wijnadvies

Heerlijk gerecht om een wat steviger rosé bij te drinken. Denkt u maar aan die van Monastier, Montalto of Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 6 gram