4 personen
eenvoudig
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Rodekoolsoepje

Rodekoolsoepje

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 naanbrood

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

350 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en gember circa 3 minuten.
  • 2 Voeg vervolgens de kool, koriander-, komijn en kaneelpoeder toe en bak nog even mee. Giet de bouillon erbij en kook de kool circa 30 minuten.
  • 3 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd het naanbrood in repen, bestrijk met olie en rooster het brood tot het knapperig is.
  • 5 Schep een lepel zure room in de soep en bestrooi met de koriander. Serveer het brood bij de rodekoolsoep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate