- 1 Halveer de kool. Verwijder de buitenste bladeren en de harde stronk. Snijd de kool in repen. Kook de kool afgedekt in een laagje water met zout en het kaneelstokje in 18-20 minuten gaar.
- 2 Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Rooster de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand.
- 3 Giet de rodekool en aardappels af, verwijder het kaneelstokje. Stamp met de melk, boter, zout, peper en eventueel wat ananassap tot een stamppot. Schep de helft van de ananasstukjes erdoor en verdeel de chorizo met de rest van de ananas erover.
bereidingstip
Liever geen vlees? Vervang de chorizo in dit recept door vegetarische spekjes of vegetarische shoarma. . Geen kaneelstokjes in huis? Neem 1 theelepel kaneelpoeder in plaats van het kaneelstokje. . Voeg 2 eetlepels honing toe aan de stamppot.