4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekoolstamppot met ananas en chorizo

Rodekoolstamppot met ananas en chorizo

ingrediënten


30 min
4 personen
1 blik ananasstukje

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de kool. Verwijder de buitenste bladeren en de harde stronk. Snijd de kool in repen. Kook de kool afgedekt in een laagje water met zout en het kaneelstokje in 18-20 minuten gaar.
  • 2 Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Rooster de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand.
  • 3 Giet de rodekool en aardappels af, verwijder het kaneelstokje. Stamp met de melk, boter, zout, peper en eventueel wat ananassap tot een stamppot. Schep de helft van de ananasstukjes erdoor en verdeel de chorizo met de rest van de ananas erover.

bereidingstip

Liever geen vlees? Vervang de chorizo in dit recept door vegetarische spekjes of vegetarische shoarma. . Geen kaneelstokjes in huis? Neem 1 theelepel kaneelpoeder in plaats van het kaneelstokje. . Voeg 2 eetlepels honing toe aan de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate