- 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
- 2 Voeg de rijst toe en schep om tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
- 3 Voeg de wijn toe. Voeg een schep bouillon toe als de rijst de wijn heeft opgenomen en roer goed.
- 4 Blijf zo steeds bouillon toevoegen en roeren tot alle bouillon op is en de rijst gaar.
- 5 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- 6 Roer de boter en een handje kaas door de risotto. Voeg de helft van de paddenstoelen toe.
- 7 Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen erover. Bestrooi met de overige kaas.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.