2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodewijnrisotto met paddenstoelen

Rodewijnrisotto met paddenstoelen

ingrediënten


30 min
2 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Italiaanse rode wijn

dit product is niet beschikbaar

180 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
  • 2 Voeg de rijst toe en schep om tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
  • 3 Voeg de wijn toe. Voeg een schep bouillon toe als de rijst de wijn heeft opgenomen en roer goed.
  • 4 Blijf zo steeds bouillon toevoegen en roeren tot alle bouillon op is en de rijst gaar.
  • 5 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de boter en een handje kaas door de risotto. Voeg de helft van de paddenstoelen toe.
  • 7 Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen erover. Bestrooi met de overige kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté