2 personen
hoofdgerecht

roerbak kip

terug naar recept
home recepten roerbak kip

roerbak kip

ingrediënten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
3 eetlepels ketjap manis
1 zakje roerbakgroente
1 scheutje zonnebloemolie
1 grote kipfilet
150 gram basmatririjst

  • 1 Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en bereid daarin de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd de kipfilet in mooie blokjes en bak mooi goudbruin in een hapjespan.
  • 3 Maak ondertussen de sugar snaps schoon door er de draadjes van af te trekken en voeg de samen met de roerbakgroente toe aan de kipfilet.
  • 4 Bak het geheel op hoog vuur gedurende enkele minuten, draai het vuur lager en voeg dan de ketjap toe. Laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes garen.
  • 5 Kruid eventueel met zout en peper.
  • 6 Dresseer de basmatirijst in 2 diepe borden en verdeel er de kipfilet met de groente over.
  • 7 Serveer eventueel met atjar tjampoer en kroepoek.

Terugroepactie | Kips Vega Paté