4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Roerbak van knolselderij en vegareepjes

Roerbak van knolselderij en vegareepjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram vegetarische stukjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de specerijen en knolselderij toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg 2 eetlepels water toe en laat de knolselderij afgedekt circa 5 minuten smoren op een lage stand, tot de groente beetgaar is.
  • 2 Voeg de roerbakreepjes en knoflook toe en bak op middelhoge stand nog een paar minuten mee. Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de roerbak op het bord royaal met de koriander en bosui. Serveer met de yoghurtsaus. Lekker met couscous en geroosterd sesamzaad.

bereidingstip

Liever met vlees? Gebruik dan shoarmavlees of runderreepjes in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 23 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks