4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Roerbakschotel met vis en champignons

Roerbakschotel met vis en champignons

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel viskruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen.
  • 2 Dep de visblokjes goed droog en schud ze om in een kom met de viskruiden en bloem tot alle blokjes goed bedekt zijn. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en bak hierin de visblokjes in porties om en om goudbruin. Schep ze uit de wok en roer het aanbaksel los.
  • 3 Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de champignons op hoge stand circa 4 minuten tot ze vocht gaan afgeven. Voeg de bosui en de gebakken visblokjes toe en roerbak nog 1 minuut door. Serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 32 gram