4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Roerbakschotel met winterwortel en kip

Roerbakschotel met winterwortel en kip

ingrediënten


30 min
4 personen
300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kippenvleugels

  • 1 Snijd de kippenvleugeltjes doormidden (los van de boutjes) en bestrooi alles met zout en peper.
  • 2 Verwarm de olie en bak de kippenvleugeltjes om en om bruin.
  • 3 Voeg de ui toe en bak alles in circa 5 minuten op middelhoge stand lichtbruin.
  • 4 Doe de rozemarijn of tijm en wortelplakken erbij en roerbak alles op middelhoge stand in circa 10 minuten gaar.
  • 5 Voeg de honing toe en breng het gerecht verder op smaak met zout en peper.
  • 6 Kook ondertussen de rijst gaar in water met een snufje zout en giet af.
  • 7 Laat de rijst een paar minuten in de afgesloten pan uitstomen en serveer hem bij de roerbakschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté