4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst

Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst

ingrediënten


20 min
4 personen
2 kopjes kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

4 kopjes basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

500 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng voor de kokosrijst de rijst met 4 kopjes water en de kokosmelk aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de rijst afgedekt in circa 10 minuten al het vocht opnemen.
  • 2 Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de groenten in circa 10 minuten beetgaar.
  • 3 Voeg de rode peper, gember en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 4 Roer de honing en het limoensap door de groenten en schep nog een paar minuten om op een lage stand. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté