gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Roerei in een bloempotje

Roerei in een bloempotje

ingrediënten


25 min
6 zoute sticks

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 plak kaas

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

koekjessteker

6 aardewerk potjes

6 kleine glaasjes

  • 1 Rooster de sneetjes brood goudbruin en verkruimel deze vervolgens in een keukenmachine of met de hand. Steek met de stekers vormpjes uit de kaas.
  • 2 Klop de eieren los met zout en peper. Verhit de olie in een kleine koekenpan en giet de eieren erin.
  • 3 Blijf roeren tot het ei gestold en gaar is. Verdeel het roerei over de potjes en schep het broodkruim erop.
  • 4 Bestrooi met de peterselie en bieslook. Prik de kaasfiguurtjes op de zoute sticks en steek in de potjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 11 gram