- 1 Snijd de ham in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Klop in een kom de eieren los met een scheutje melk, zout en peper.
- 2 Verhit de boter op middelhoge stand en giet de eieren in de pan. Voeg de ham toe, zet de warmtebron hoger en roer 1 min. met een spatel rustig over de bodem van de pan tot het ei gestold is maar nog iets vochtig en glanzend. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
bereidingstip
• Een goed roerei maak je door de eieren los te kloppen met een scheutje melk, zout en peper. Melk maakt je roerei iets luchtiger en zachter. Liever iets rijker? Voeg dan een scheutje slagroom toe in plaats van melk.<br/> • Smelt de boter op laag vuur en bak het roerei langzaam: roeren met een spatel is de truc voor een romige textuur. <br/> • Het geheim van een lekker scrambled egg: laat de pan niet te heet worden, gebruik voldoende boter en roer rustig over de bodem van de pan. Haal de pan eventueel iets eerder van het vuur: het ei gaart nog door. Serveer direct, want warm is roerei het lekkerst. . <h4>Variatietips</h4> Hier zijn wat lekkere ingrediënten om roerei een smaakboost te geven:<br/> • Kaas: geraspte cheddar, Parmezaan of geitenkaas<br/> • Vlees: spek, ham of gerookte zalm<br/> • Kruiden: bieslook, dille of basilicum<br/> • Liever vegetarisch? Gebruik champignons, tomaat, courgette of spinazie.<br/> • Luxe versie: maak het roerei met gerookte zalm en een likje roomkaas.. <h4>Serveertip</h4> Serveer het roerei warm op toast, brood of een bagel. Lekker bij het ontbijt met wat avocado of als snelle lunch met salade erbij. Garneer met peterselie, bieslook of een paar plakjes tomaat.