4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Roergebakken spinazie met walnoten

Roergebakken spinazie met walnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnootolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Verwarm de twee soorten olie op lage stand in een wok en voeg citroenschil, knoflook en walnoten toe. Schep het mengsel als het gaat geuren en lichtbruin kleurt met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  • 2 Zet de warmtebron hoger en voeg dan een deel van de spinazie aan de hete olie toe. Schep de spinazie heel kort om en schep van de pan in een vergiet. Roerbak alle spinazie zo en laat het vocht uit de vergiet lopen.
  • 3 Doe alle spinazie met het walnotenmengsel terug in de wok en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik in plaats van walnotenolie 4 eetlepels olijfolie.

wijnadvies

Spinazie is niet de makkelijkste wijnklant. Met bijna alle rode wijn gaat deze groente wat ‘stalig’ en vaak wat bitter smaken. ‘Wit’ luidt dus het devies. Vooral Chardonnay, en dan zonder dat deze op eikenhout heeft gelegen. Gelukkig is daar een grote keuze in: Jean Sablenay, Koopmanskloof Fairtrade of Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté