6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rollade met bacon en ui uit de oven

Rollade met bacon en ui uit de oven

ingrediënten


20 min
6 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

8 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram varkensfiletrollade
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

3 cocktailprikkers

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ui, peen en aardappelen met de olie in de braadslede. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in 1 uur tot 1 uur en 15 min. in het midden van de oven gaar.
  • 2 Verwijder intussen het net van de rollade. Dep het vlees droog en besmeer met de mosterd. Beleg de bovenkant met de plakjes bacon, zorg dat ze elkaar iets overlappen en zet ze vast met de prikkers.
  • 3 Neem de braadslede na 15 min. uit de oven, schep de groenten om, schenk de bouillon erbij en leg de rollade erop. Rooster 45 min. tot 1 uur in de oven tot de rollade gaar is. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt.
  • 4 Neem de braadslede uit de oven en laat de rollade 15 min. afgedekt rusten. Neem het vlees uit de schaal, verwijder de prikkers en snijd in plakken. Bestrooi de groenten met de peterselie.

bereidingstip

Aan de bouillon kun je ook nog 100 ml port toevoegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 481 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 45 gram